Μεγάλη καθυστέρηση στην ανέγερση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά

Μεγάλη καθυστέρηση στην ανέγερση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά

Αρ. Πρωτ. 8783/14.4.2010

Προς Υπουργό:

- Οικονομικών

Τρομερές καθυστερήσεις έχουν παρατηρηθεί, ως προς την ανέγερση του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά, από την ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου. Σε σχετική ερώτηση, που κατατέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 5-3-2010, παρατίθενται αναλυτικά οι ενέργειες του οικείου Δήμου Λαγκαδά και του αρμόδιου Υπουργείου, για την ανέγερση του νέου κτιρίου. Η διαδικασία, όμως, έχει σταματήσει στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων, καθώς ακόμη δεν έχει προχωρήσει η εγγραφή του ακινήτου, που ο Δήμος Λαγκαδά παραχωρεί για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου, στο κτηματολόγιο ως δημοσίου κτήματος.

Η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου οφείλει να δώσει άμεσα εντολή για εγγραφή του εν λόγω ακινήτου στο κτηματολόγιο, έτσι ώστε το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων, μετά την παραχώρηση, να αναλάβει την αποπεράτωσή του. Η καθυστέρηση και η αδιαφορία που έχει επιδείξει έως τώρα το αρμόδιο Υπουργείο, στερεί από την Επαρχία Λαγκαδά ένα σημαντικό έργο, που αποτελεί πάγιο αίτημα των πολιτών και των τοπικών φορέων και η υλοποίηση του οποίου θα βελτιώσει τις συνθήκες απονομής δικαιοσύνης.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Γιατί καθυστερεί από το αρμόδιο Υπουργείο, η εγγραφή του παραχωρηθέντος από το Δήμο Λαγκαδά ακινήτου, που θα στεγάσει το Ειρηνοδικείο Λαγκαδά;

Απάντηση Υπουργείου